به بیان ساده، یک بازاریاب شخص یا شرکتی است که بین یک خدمات یا یک محصول و تجارت ارتباط برقرار می کند. این افراد اهداف متفاوتی دارند. به عنوان مثال، برخی از آنها برای اطمینان از وجود مقدار زیادی مشتری، سهام خود را حفظ می کنند. اکثر آنها در تبلیغات یک محصول یا خدمات تخصص دارند. بیشتر اوقات، هیچ کس نمی داند چه کسی برای یک شرکت تبلیغ می کند. شما تبلیغات، پیشنهادات ویژه، بیلبوردها را می بینید، اما نمی دانید چه کسی پشت این کمپین است. با همه اینها، این متخصص ها و تلاش های آنها می تواند مزایای شگفت انگیزی را برای شرکت ها به همراه داشته باشد.

فهرست مطالب
نقش ها و شرح شغل یک بازاریاب
نقش آنها ایجاد و مدیریت کمپین تبلیغاتی شرکت، مطالعه روند بازار، تعیین اهداف و قیمت گذاری برای جمعیت های مختلف و سپس توسعه استراتژی هایی برای دستیابی به اهداف است. اما نقش و شرح شغل این افراد از سازمانی به سازمان دیگر متفاوت است، زیرا هر کسب و کاری محصولات و خدمات متفاوتی را ارائه می دهد. عملکرد آنها متفاوت است و نحوه اجرای عملیات آنها نیز متفاوت می باشد. بنابراین نقش و شرح شغل آنها می تواند متفاوت باشد. اما میتوان نقش آنها را به دو بازار دستهبندی کرد. بازار سنتی و بازار دیجیتال
ویژگی های یک بازاریاب موفق
در اینجا برخی از ویژگی های افراد موفقی در این حیطه که فعالیت های خود را به نحو احسن انجام می دهند، آورده شده است.
کنجکاوی بازاریاب
ذهن کنجکاو این افراد سوالات زیادی در مورد مشتریان، روندهای بازاریابی و سایر فعالیت های تبلیغاتی دارد. آنها ناظر دقیق رفتار و نگرش انسان هستند. آنها می دانند که مشتریان از محصول چه چیزی می خواهند و چرا آن را می خواهند. می دانند چه چیزی باعث می شود آنها محصولات شرکت را دوست داشته باشند. در نتیجه وقتی برای همه سوالات پاسخ دارند، می توانند در تصمیم گیری بهترین باشند.
توانایی فروش بازاریاب
این شغل از فعالیت های مختلفی تشکیل شده است و فروش فقط شامل فعالیت های مربوط به معامله است. بازاریاب خوب نه تنها در کار خود خوب است، بلکه می داند چگونه محصولات شرکت را بفروشد. فرقی نمی کند کفش، شامپو، روغن مو، کارت یا هر چیز دیگری باشد. او می داند که چگونه مشتریان را متقاعد کند و به سوالات آنها به طور خوبی پاسخ دهد و آنها را وادار به انجام معامله کند.
مهارت های تحلیلی
آنها همچنین دارای مهارت تجزیه و تحلیل فعالیت های مختلف مانند تامین کنندگان، توزیع، خرده فروشی و تبلیغات هستند. چندین فعالیت و فرآیند در پسزمینه در حال اجرا هستند و باید همه آن ها را زیر نظر داشته باشد. به خصوص در فصلی که تقاضا زیاد است و همه ی این فعالیت ها مانند خرده فروشی و توزیع کنندگان و … با برنامه فشرده در حال اجرا هستند. در این مواقع است که مهارت تحلیلی شرکت مورد آزمایش قرار می گیرد.
مهارت های ارتباطی بازاریاب
فعالیت در این شغل یعنی همه چیز در مورد ارتباط و انتقال موثر پیام های شما شکل میگیرد. اگر این کار را انجام می دهید، پس در این کار بهترین هستید. ارتباط فقط به تبلیغات محدود نمی شود. به این معنی است که شما باید به طور موثر در همه سطح ها ارتباط برقرار کنید، ممکن است خرده فروشان، مشتریان، کارمندان یا حتی ذینفعان خارجی باشند. همه آنها باید در مورد نقشی که انجام می دهند آگاه باشند.

نوآوری
کار در این بخش معمولاً فعالیت زیادی دارد، زیرا هر روز با چالش های جدیدی روبرو می شود. این افراد باید برای رویارویی با همه چیز آماده باشند. بنابراین، عادت کرده اند که ایده ها و تکنیک های جدید را آزمایش کنند. واقعیت این است که اگر آنها ایده هایی نو و جدید نداشته باشند، بازاریاب خوبی نخواهند بود. به این دلیل که هر چالش جدید نیاز به یک پاسخ جدید و منحصر به فرد دارد.
خلاقیت
وقتی تمام منابع در دسترس را در اختیار دارید، زمان آزمودن خلاقیت شماست. باید فکر کنید که چگونه منابع مختلف را ترکیب کنید تا محصولات و خدمات خود را از رقبا متمایز کنید. شما باید خلاقانه از تکنیک های مختلف برای متمایز شدن از دیگران استفاده کنید. این بدان معنا نیست که شما همه چیز را تغییر خواهید داد. این بدان معناست که تا زمانی که آنچه را که به دنبالش هستید پیدا کنید، به حرکت ادامه می دهید.
در مورد روانشناسی افراد بدانید
رعایت دقیق روانشناسی انسان یکی از مهم ترین مهارت هایی است که افراد در این شغل باید داشته باشد. این بدان معنی است که شما باید نکات دقیقی را بدانید که مشتریان به دنبال آن هستند. دقیقاً همان نقاط ضعف آن ها را هدف قرار دهید. سپس به نتایج دلخواه خواهید رسید.
فعال اجتماعی
اگر رابطه خود را فقط به معامله محدود کنید، موفق نخواهید شد. در این شغل کسی موفق است که یک رابطه بلند مدت با مشتریان خود برقرار می کند که چیزی فراتر از فروش محصولات و خدمات است. به این ترتیب وفاداری مشتریان را به دست می آورید. هنگامی که شما اعتماد آنها را به دست آورید، کارکنان، کارمندان و ذینفعان خارجی تابع حرف های شما هستند و هرچه را به آنها بگویید انجام می دهند.
بازاریاب
تفاوت های کلیدی بازاریاب در مقابل فروشنده

بازاریاب فردی است که قدرت تعیین کننده برای استراتژی و اجرای عملیات بازاریابی مختلف در شرکت را دارد. فروشنده شخصی است که با ایجاد ارتباط با مشتریان و متقاعد کردن آنها در مورد فروش محصولات و خدمات شرکت سروکار دارد. در اینجا برخی از تفاوت های بازاریاب و فروشنده از نظر نقش، خلاقیت و تمرکز وجود دارد.
نقش بازاریابان
نقش بازاریابان کمک به شرکت برای توسعه محصولات یا خدمات جدید، پیدا کردن و توسعه مناطق بازاریابی جدید برای رشد تجارت است.
نقش فروشنده برقراری ارتباط با مشتریان است. اگرچه آنها صاحب هیچ مشتری نیست، اما صاحب لحظاتی است که با مشتریان دارد.
خلاقیت
بازاریابان فقط با داده ها و ارقام مشتریان سروکار دارند، او معمولا خلاقیت کمتری دارد.
فروشنده مجبور نیست با اعداد و داده ها سروکار داشته باشد. بنابراین، او خلاق تر از بازاریاب است. زیرا باید هر روز با مشتریان جدیدی روبرو شود.
تمرکز
از آنجایی که بازاریابان باید با ارقام سر و کار داشته باشند، بنابراین، او باید برای دستیابی به نتایج هدفمند باشد. از طرف دیگر، فروشنده برای رویارویی با سوالات و نگرانی های مشتریان باید تاثیرگذار و با تجربه باشد.