نگاه کلی به بازار سازی چیست؟
بازاریابی جدید را می توان به سه بخش تقسیم کرد: بازارشناسی، بازارسازی و بازارداری
• بازارشناسی به شناخت بازار و گروه مشتریان هدف کمک می کند.
برای بازارشناسی بهتر میتوانید از روش 4c بهره ببرید:
• از خود یا شرکت مان شناخت داشته باشیم(company )
• از مشتری مان شناخت داشته باشیم (Costumer)
• از رقبا شناخت داشته باشیم (compertior)
• از محیط های کسب و کار و عوامل محیطی آن شناخت داشته باشیم( Change fuctor )
اگر این چهار عامل را رعایت کنید، میتوانید بازارشناسی خوبی داشته باشید . که یکی از ارکان مهم در توسعه کسب و کار است.
بازار سازی زمینه را برای عرضه محصولات و خدمات به مشتریان فراهم می کند. زمانی که دو مرحله بازارشناسی و بازارسازی را انجام دادیم نوبت به بازار داری می رسد. در این مرحله نوبت هنرمندی بازاریابان می رسد که بتوانند به بهترین نحو ممکن برای شرکت مشتری جذب کنند و در حفظ آن بکوشند.
اما بیاید در مورد بازارسازی بحث کنیم. در ابتدا باید بدانیم بازارسازی چیست؟
بازارسازی چیست؟ :
بازارسازی روشی نوین برای بهتر شدن وضع کسب و کار و رسیدن به اهداف شرکت( مانند افزایش مشتری ( است. برای پیشرفت در کسب و کار و افزایش سطح فروش، میتوانیم از بازاریابی و بازارسازی به طور همزمان استفاده کنیم. در بازارسازی برای بهبود روند کسب و کار، بازار را بررسی میکنیم و در مورد محصولی که میخواهیم به بازار عرضه کنیم تحقیق می کنیم .
همچنین در مورد مشتریان هدف تحقیقات گستردهای انجام میشود و طبق آن بهترین پیشنهادات برای رشد کسب و کار ارائه می شود. بازارسازان برای کمک به روند رو به رشد شرکت ها معمولاً، گزینه واردات و صادرات را پیشنهاد میدهند . چون با این کار هم مشتری بیشتری جذب میشود هم میتوان کسب درآمد بیشتری ایجاد کرد. زمانی که محصولی را وارد می کنید، موجب می شوید که تنوع زیادی برای این محصول در بازار به وجود بیاید و در راستای آن مشتری نیز افزایش می یابد.
از روش 4p میتوانید در بازارسازی استفاده کنید:
چهار عامل بازاریابی عوامل کلیدی هستند که در بازاریابی یک کالا یا خدمات دخیل هستند. آنها محصول ، قیمت ، مکان و تبلیغ یک کالا یا خدمات هستند. 4p که اغلب به عنوان ترکیب بازاریابی نامیده می شوند ، توسط عوامل داخلی و خارجی در محیط کلی کسب و کار محدود شده و به طور قابل توجهی با یکدیگر تعامل دارند.
4p توسط شرکت ها برای شناسایی برخی از عوامل کلیدی کسب و کار خود استفاده می شود ، از جمله آنچه مصرف کنندگان از آنها می خواهند ، اینکه محصول یا خدمات آنها چگونه این نیازها را برآورده می کند یا نمی کند ، چگونه محصول یا خدمات آنها در دنیا تعریف می شود ،رقابت با مشتریان و نحوه تعامل آنها با مشتریان چگونه است.
• محصول خوب product :
• قیمت خوب و مناسب price :
• توزیع به موقع و به جا place :
• تبلیغ خوب و معرفی جذاب pronation :
روشهای رسیدن به مشتریان بیشتر از طریق بازارسازی:
تصویر شما در بازارسازی زمانی هموار میشود که بازاریابان شناخت کافی از رقبا، میزان عرضه و تقاضا، اطلاعات و محصولات موجود در بازار را داشته باشند. بازاریابان باید بتوانند این موارد را به صورت کاملاً روشن و واضح برای مشتریان توضیح داده و معرفی کنند.
شناخت کافی مشتریان
از راههای دیگر موثر در بازارسازی چیست؟ می تواند شناخت کافی مشتریان باشد . با این راهکار می توانیم مشتریان خود را بهتر بشناسیم و بینش آنها را نسبت به محصولات و خدمات خود بسنجیم . از این راه میتوانیم به تعداد مشتریان خود بیفزایم و یا مشتریان قبلی خود را حفظ کرده و رضایت آنها را برای خرید بعدی جلب کنیم.
شناخت رقبا
راه دیگر شناخت رقبا می باشد. بازاریابان حرفه ای باید بدانند و متوجه شوند که رقبای آنها چه محصول یا خدماتی را به مشتریان ارائه می دهند و دلیل جذابیت آن محصولات برای مشتریان چیست. این بدان معنی نیست که در کسب و کار رقیبان خود کنجکاوی بیش از حد بکنند (به طوری که آنها آزرده خاطر شوند).
برای شناخت بیشتر از رقبا می توانید با آنها روابط دوستانه برقرار کنید و به صورت گروهی برخی از بازار ها نفوذ نمایید. اگر با برخی از آن ها آشنایی ندارید میتوانید در قالب مشتری به آنها رجوع کنید و از آنها خرید کنید. اما بدانید که این کار نباید بیشتر از حد انجام شود.
با این راهکارها می توانید اطلاعاتی در مورد مشتریان، نحوه عرضه محصولات و خدمات خود و رقبا به دست بیاورید. با مطالعه و تجزیه و تحلیل این اطلاعات راحت تر میتوانید به اهداف شرکت خود برسید.
تحقیقات بازاریابی
تحقیقات بازاریابی موثر برای فهم بهتر فرآیندهای خرید و فروش در بازار مزایای زیادی دارد که یکی از آنها شناخت مشتریان است. شما متوجه می شوید چگونه باید با آنها برخورد کنید و کمک میکند که درهر لحظه بهترین تصمیم را در ارتباط با آنها بگیرید.
اگر بازارسازی مناسبی داشته باشید می توانید در کسب و کار و بازاریابی خود موفق باشید و آن را توسعه و رشد دهید.
تفاوت بازارسازی با بازاریابی:
بازاریابی را می توان به صورت مختصر و مفید شناخت بازار و گروه مشتریان هدف تعریف کرد. در صورتی که بازارسازی، زمینه را برای بازاریابی مهیا می کند تا بازاریابی بتواند به بیشترین میزان کارایی خود دست یابد.
بازارساز ی میتواند میزان خرید و فروش در بازار را تعیین کند و راجع به آن نظر دهد.
بازارسازی با استراتژی ها و تکنیک های مناسب، موجب افزایش سهم بازارشرکت خواهد شد.
اما بازاریابی نیازها و خواسته های بازار را مشخص می کند و سعی در رفع آنها با استفاده از روش های خود دارد.
سخن آخر مقاله بازارسازی چیست ؟
برای نتیجه گیری بهتر در کسب و کارها، باید این فاکتورها را با هم و به عنوان مکمل هم مورد استفاده قرارداد.
با بازارسازی می توان زمینه را برای عملکرد بهتر بازاریابان فراهم کرد. با فراهم ساختن زمینه های توسعه بازار، قطعاً سود بیشتری برای شرکت حاصل می شود.
اما مهمترین و اصلی ترین بخش هر کسب و کاری بازاریابی است، زیرا به فروش بیشتر شرکت کمک میکند . تنها در صورت افزایش فروش است که میتوان نتایج تلاشها ، مطالعات و تحقیقات در مورد بازار ،رقبا و محصولات را دید و آن را ارزیابی کرد .تنها از این طریق است که می توان برآورد کرد که آیا در مسیر درستی که ما انتظارش را داریم(اهداف شرکت) حرکت می کنیم یا خیر. با امتحان طرح های مختلف و روش های گوناگون از طریق بازاریابی موثر میتوانیم به سمت مسیر دلخواه مان پیش برویم.
با گذشت زمان، رقابت و فناوری های نوین، تغییرات چشمگیری در شغل بازارسازان ایجاد کرده است. این بدان معناست که سازندگان بازار باید بیشتر روی فناوری و افراد سرمایهگذاری کنند، تا اینکه رقابت کنند و به بازارهای دیگر توجه نمایید.
در حالیکه پیشرفتها و رقابت در فناوری کار سازندگان بازار را بسیار سخت و پیچیده کرده است ، اما برای سرمایه گذاران مزایایی را در کاهش هزینه های معاملاتی خود، برای خرید و فروش فراهم کرده است . . .
مطالب فوق توسط کارشناسان آژانس بازاریابی جاوید ایرانیان تهیه شده است. این مطالب برگرفنه از مقاله……..می باشد.
در صورتی که در زمینه تحقیقات بازار،بازارسازی و بازاریابی ، توسعه فروش یا افزایش بازار محصولات خود نیاز به اجرا یا مشاوره داشتید، می توانید با کارشناسان آژانس بازاریابی جاوید ایرانیان در تماس باشید.