چند رکن طلایی برای برندسازی در مشاغل جدید ..
شما ممکن است در ذهن خود یک ایدهی تجاری مناسب داشته باشید که پس از گذشت سالها توانسته باشید آن را تاسیس کنید . امید در مشاغل جدید بسیار است . در شروع برای اینکه برند تجاری خود را در میان مردم گسترش دهید باید یک سری کارها انجام دهید . اولین گام داشتن یک برند تجاری مناسب با کسب و کارتان است . داشتن نام تجاری مناسب ، اهمیت بیشتری نسبت به لوگوی فانتزی و طرح رنگی در پیشرفت کاری شما دارد . در این مقاله به اینکه چرا داشتن یک برند خوب برای بازاریابی مهم است میپردازیم.
برندینگ چیست؟
مفهوم برند برخلاف ظاهر کلمه که ساده به نظر میرسد ، بسیار عمیق است. برندسازی ارتباط شما با مشتریان و موضوع صحبتهای شما با کاربران را در برمیگیرد . نام تجاری یک نشانهی منحصر به فرد برای هر شرکت میباشد . نام تجاری شرکت شما خدماتی که به مشتریانتان ارائه میدهید را در برمیگیرد . بنابراین در مفهوم کلی ، برندسازی اساس و ماهیت کار شما را در کسب و کارتان هویدا میکند .
دلیل اهمیت داشتن یک برند اصولی :
نام تجاری و برند شرکت شما ، یک ذهنیت کلی از خدماتی که شما به مشتریان میدهید ، است . زمانی که شما برای اولین بار شرکت خود را راه اندازی میکنید ، باید آن را به مردم و تمام مشاغل بشناسانید . برای مثال :
شما در اکثر رسانههای اجتماعی فعالیت دارید و میخواهید بیشتر شناخته شوید . حمایت از شرکت خود در شبکههای آنلاین ، به معنای ایجاد ارتباط بهتر با مشتریان است که برای ثبات در این ارتباط ، باید همهی امور در کارهای مربوط به کسب و کارتان را کنترل کنید ، تا نشانهی این باشد که شما به پیشرفت در کارتان اهمیت میدهید . هدف از این اصل ، برقراری روابط قوی و دوستانه با مشتریان است تا آنها نام تجاری شما را بیشتر بشناسند .

اگر هر شرکتی نام تجاری نداشته باشد ممکن است اعتبار شرکت برای مشتریان کم شود و جذب مشتری نیز کاهش پیدا کند . به همین دلیل داشتن نام تجاری برای شرکتها و سازمانها امری مهم تلقی میشود . با داشتن نام تجاری و شهرت یافتنِ برند ، امکان دارد از طریق شبکههای آنلاین که متعلق به دیگران است ، شرکت شما بینِ همهی کاربران آنها شناخته شود و باعث جذب مشتری بیشتری برای شما شود .
یک بررسی و تحقیق خوب و همچنین یک مشتری خوب و مصمم میتواند تاثیر به سزایی در کسب و کار شما بگذارد . برندسازی ماهیت شرکت شما را برای مشتریانتان تعریف میکند . نام تجاری شرکت شما هم باید با برند سازی تطبیق پیدا کند . اگر در ارتباطات خود با مشتریان مشکل دارید ، میتوانید آن دسته از مشتریان را کنار بگذارید و یا اینکه منتقدان خود را به متحدان موثر تبدیل کنید .
زمانی که برای اولین بار به راهاندازی شرکت تصمیم میگیرید ، باید اصول برندسازی را رعایت کنید . حوزهی فعالیتهای شما ، نوع ارائهی خدمات در زمینههای مختلف بازاریابی و موارد دیگر از این قبیل ، همه بخشهای مهمی از اصول نام تجاری هستند .
به خاطر داشته باشید که اصول برند شما یک اصل قابل تغییر با شرایط شرکت شما میباشد که باید حداقل سالانه ارزیابی شود . زیرا بازارهای هدف که شما با آنها کار میکنید ، تغییر میکنند و در راستای این تغییر باید نام تجاری شرکتها نیز به روز شود .هر زمان گمان کردید که باید نام تجاری شرکت شما متناسب با تغییر سلیقهها تغییر کند ، آن را از پیش ارزیابی و به روز رسانی کنید .
هر نوع تغییر در اسم تجاری شرکت شما باید با توجه به حفظ ارزشهای تجاری کسب و کارتان باشد . اگر اجازه دهید سایر بازارها و نظرات دیگران نحوه و چگونگی عملکرد شما را در تجارتتان تعیین کنند ، در بازار دارای شهرت و اعتبار نخواهید شد . شما با شهرت و برجسته شدن نام تجاری خود در میان مشتریان میتوانید کسب و کارتان را به سوی پیشرفت حرکت دهید .
در این مقاله چند رکن اساسی وجود دارد که باید هنگام برندسازی به آنها توجه کنید . هدف هر یک از این ارکان این است که کسب و کار خود را در بازار برای مشتریان ، بهتر تعریف کنید و یک نقشه و برنامه ریزی تجاری مناسب برای شرکت خود ترسیم کنید .
ابتدا اینکه شرکت شما چه کاری را برای حل چه مشکلی انجام میدهد . به عنوان مثال :
شرکت شما کفش می فروشد اگر بپرسند چه میفروشید خیلی ساده میگویید کفش میفروشیم. اما این که چه مشکلی را حل میکند کمی سطح سوال را عمیقتر میکند .
مشتریان هدف در شرکت من چه کسانی هستند ؟
اینجا باید بگوییم که همهی مشتریان ، مشتریان شرکت شما نیستند . شرکتهایی که کالا و محصولات یکسانی برای فروش دارند ممکن است مشتریان مختلفی داشته باشند .( مثلا: شرکتی که رولهای کاغذ تولید میکند ممکن است با بازار هنر یا جامعهی معماری و مهندسی در ارتباط باشد اما خروجی و رویکرد آنها برای فروش کاملا با هم متفاوت است .)
از میان مشتریانتان گروه خاصی را برای خود انتخاب کنید زیرا به شما این امکان را میدهد تا بتوانید ایدههای مازاد تجاری خودتان را از بین ببرید و تخمین بزنید که مشتریان اصلی شما چه کسانی خواهند بود . برای تبدیل مشتریان به طرفداران پرشور، برای مارک تجاری شرکت ، ایدههای جذاب کاری ، نگرش و عملکرد هایتان و زمان را سرمایه گذاری کنید .
ارزشهای مهم شرکت چیست ؟ چگونه مشتریان را درک کنیم ؟ (ارزش های شرکت )
این دو سوال از خودتان پایهی تلاشهای شما برای برندسازیِ بهتری را تشکیل میدهند . از طرفی میتوان برای بهتر شدن معاملات ، از آنها استفاده کرد .

در بازاریابی اصطلاحی است به نام (بازاریابان مراقبتی) .
این نوع بازاریابان به ارتباطات ، حفظ و تداوم ارتباط با مشتری اهمیت ویژهای میدهند . بنابراین داشتنِ رابطهی مناسب برای آنها در اولویت میباشد . این نوع بازاریابان میخواهند شهرتی برای خود در جهت رفع نیازهای مشتریانشان کسب کنند .
وقتی به نام تجاری خود فکر میکنید همواره به چه چیز دیگری در کنار آن فکر می کنید ؟ آیا می خواهید شیک ترین و لوکس ترین شرکت باشید ؟ آیا می خواهید در ذهن مردم معتبر شوید ؟
این سوالها و چالشها در ذهنتان باعث میشوند که نام تجاری مناسبی در ذهن شما شکل بگیرد .
در اصول برندسازی زمانی که رویکردها را بشناسید ، میتوانید عملکرد خوبی متناسب با نوع تجارت خود داشته باشید . مثلا : در لینکدین افراد رسمی تر هستند ، در توییتر غیررسمیتر هستند و در فیسبوک خیلی غیر رسمیتر هستند . بنابراین پیام نباید فقط با مخاطبان شما همخوانی داشته باشد بلکه باید با آن پلتفرم و شبکهی مجازی که در آن فعالیت دارید تناسب داشته باشد تا بتواند بیشترین تاثیر را روی مخاطبان بگذارد .
سوال دیگر اینکه چرا این شرکت ایجاد شد ؟
اگر در ایجاد شرکت فقط این موضوع به ذهن شما خطور کند که من این شرکت را برای پول درآوردن تاسیس کردهام ، قطعا شانس شکست شما بیشتر میشود . شرکتهای بزرگ و موفق با هدف رفع نیاز ، تاسیس میشوند . همه میدانیم که مشاغل میخواهند پول در بیاورند اما این امر برای شهرت و برجسته شدن کافی نیست . دلایل دیگری که موجب ایجاد کسب و کارتان شده است باید بسیار قویتر باشند .
مورد دیگر اینکه داستان شرکت شما چیست ؟
تهیهی داستان یک شرکت بزرگ ، زمان میبرد و باید با دقت و تمرکز بسیاری صورت گیرد . کاری که هنگام انتشار داستان میکنید این است که مشتریان خود را آگاه کنید که شما چه کسی هستید و چه کاری قرار است انجام دهید . داستان باید واقعی و سازگار با چیزی باشد که شما در واقعیت به آن مشغول هستید .
در بسیاری داستانهای برتر ، از قهرمانان و بازاریابانی گفته میشود که شرکت خود را به عنوان راهنمای مشتری نشان میدهند و آنها (مشتریان)را در مسیری قرار میدهند که در نهایت ، بتوانند برای رفع مشکلات و نیازهایشان به آن شرکت و ارائه خدماتشان اعتماد کنند .
سوال دیگر اینکه آیا ایدههای جذابتری وجود دارد که بخواهید در آینده انجام دهید ؟
مثلا : آیا میخواهید برای همهی مردم جهان کفش بپوشانید ؟ آیا میخواهید به همهی بیخانمانها غذا یا خانه بدهید ؟
در نظر و فکر شما هرچه باشد همان نقطهی قوت و پیشرفت برند شما بین مشتریان میشود .
این کار مانند یک چراغ راهنما شرکت را به سمت موفقیت و رشد هدایت میکند . شما با پاسخ به این سوالات میتوانید شروع به ایجاد روشهای مناسب ارتباطی با مشتریان ، طراحی لوگو و رنگبندی برای شرکت خود کنید .با ارائهی مارک و لوگوی تجاری خوب ، تعریفی از کار خود را بیان میکنید که میتواند شرکتتان را از رقابت با سایر رقبا متمایز کند .