فهرست مطالب
انواع روشهای دیجیتال مارکتینگ
امروزه با توجه به دسترسی آسان و ساده به اینترنت، آیا اگر به شما بگویم تعداد افرادی که هر روز آنلاین می شوند رو به افزایش است شما باور می کنید؟ طبق تحقیقات «مرکز تحقیقاتی پیو» استفاده “ثابت” از اینترنت در میان بزرگسالان فقط در سه سال گذشته 5 درصد افزایش یافته است. و روش خرید مردم نیز در کنار آن تغییر کرده است. یعنی بازاریابی آفلاین مانند گذشته کارآمد نیست. امروز در جاوید ایرانیان میخواهیم درباره انواع دیجیتال مارکتینگ صحبت کنیم پس حتما با ما همراه باشید. بازاریابی همیشه برقراری ارتباط با مخاطبان شما در یک مکان و زمان مناسب بوده است. امروزه ، این بدان معناست که شما باید با آنان در جایی که وقت خود را می گذرانند ملاقات کنید: به طور مثال در رسانه های اجتماعی بازاریابی دیجیتال شامل تمام تلاش های بازاریابی است که از دستگاه الکترونیکی یا اینترنت استفاده می کند. مشاغل از کانال های دیجیتال مانند موتورهای جستجو ، رسانه های اجتماعی ، ایمیل و سایر وب سایت ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و احتمالی استفاده می کنند.
مزایای روشهای دیجیتال مارکتینگ برای یک شرکت چیست؟
در حالی که ممکن است بازاریابی سنتی در تبلیغات چاپی، ارتباط تلفنی یا بازاریابی فیزیکی وجود داشته باشد، انواع دیجیتال مارکتینگ می تواند به صورت الکترونیکی و آنلاین رخ دهد. این بدان معناست که امکانات بسیار بیشتری برای دسترسی برندها از جمله ایمیل، ویدئو، رسانه های اجتماعی و موتورهای جستجو وجود دارد. در این مرحله، بازاریابی دیجیتال برای کسب و کار و آگاهی از برند شما حیاتی است. به نظر می رسد که هر شرکت و برندی دارای وب سایت است و اگر وب سایت نداشته باشد، حداقل حضور در شبکه های اجتماعی یا استراتژی تبلیغات دیجیتال را دارد. محتوای دیجیتال و بازاریابی به قدری رایج شده است که اکنون مصرف کنندگان انتظار دارند به عنوان راهی برای آشنایی با برندها از آن استفاده کرده و به آن اعتماد کنند. برای اینکه به عنوان یک مالک کسب و کار در رسانه های اجتماعی رقابت کنید ، باید برخی از جنبه های بازاریابی دیجیتال را بپذیرید. از آنجا که بازاریابی دیجیتال گزینه ها و استراتژی های زیادی دارد، می توانید خلاقیت به خرج دهید و انواع مختلفی از روش های بازاریابی دیجیتال را با بودجه ای که در دست دارید آزمایش کنید. با استفاده از بازاریابی دیجیتال، می توانید از ابزارهایی مانند داشبورد تجزیه و تحلیل برای نظارت بر موفقیت و بازگشت سرمایه در کمپین های خود استفاده کنید.

انواع دیجیتال مارکتینگ
تعریف دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی دیجیتال با استفاده از تاکتیک ها و کانال های دیجیتالی متعدد برای ارتباط با مشتریانی که بیشتر اوقات خود را در رسانه های اجتماعی می گذرانند تعریف می شود، یعنی در فضای آنلاین. از وب سایت گرفته تا دارایی های یک برند تجاری آنلاین. تبلیغات دیجیتال، بازاریابی از طریق ایمیل، بروشورهای آنلاین و فراتر از آن، طیفی از تاکتیک هایی است که زیر چتر “بازاریابی دیجیتال” قرار می گیرند.
بهترین بازاریاب های دیجیتال، تصویری واضح از چگونگی پشتیبانی یک کمپین بازاریابی دیجیتال را از اهداف اصلی خود می دانند و بسته به اهداف، استراتژی بازاریابی خود بازاریابان می توانند از طریق کانال های رایگان و پولی که در اختیار دارند از یک کمپین بزرگتر پشتیبانی کنند.
به عنوان مثال یک بازاریاب محتوا، می تواند مجموعه ای از پست های یک وبلاگی را ایجاد کند که کسب و کار آن فروش کتاب الکترونیکی است. بازاریاب رسانه های اجتماعی این شرکت، ممکن است از طریق ارسال های ارگانیک و پولی در حساب های رسانه های اجتماعی شرکت ، به ارتقا پست های این وبلاگ کمک کند.
بازاریاب ایمیل نیز می تواند یک کمپین ایمیل ایجاد کند تا برای کسانی که کتاب الکترونیکی را بارگیری می کنند اطلاعات بیشتری در مورد شرکت ارسال کند.
انواع روشهای بازاریابی دیجیتال
- بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
- پرداخت با هر کلیک (PPC )
- بازاریابی وابسته
- تبلیغات بومی
- اتوماسیون بازاریابی
- بازاریابی ایمیلی
- روابط عمومی آنلاین
- بازاریابی ورودی

انواع دیجیتال مارکتینگ
بهینه سازی موتور جستجو (SEO )
این فرآیند بهینه سازی وب سایت شما، برای “رتبه بندی” بالاتر در صفحات نتایج موتور جستجو است و در نتیجه میزان ترافیک ارگانیک (یا رایگان) وب سایت شما را افزایش می دهد. کانال هایی که از سئو بهره مند می شوند شامل وب سایت ها، وبلاگ ها و اینفوگرافیک ها هستند. برای ایجاد ترافیک واجد شرایط به وب سایت خود، چندین روش برای نزدیک شدن به SEO وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان می کنیم.
SEO در صفحه
این نوع SEO در هنگام مشاهده وب سایت، به تمام محتوایی که “در صفحه” وجود دارد تمرکز می کند. با تحقیق روی کلمات کلیدی برای میزان جستجوی آن ها (یا معنی)، می توانید به سوالات خوانندگان پاسخ دهید و رتبه های بالاتر در صفحات نتایج موتور جستجو را از آن خود کنید.
سئو خارج از صفحه
این نوع سئو بر روی کلیه فعالیت هایی که هنگام جستجوی بهینه سازی وب سایت خود “خارج از صفحه” انجام می دهید تمرکز دارد.
ممکن است از خود بپرسید:”چه فعالیتی در وب سایت نمی تواند بر رتبه ی آن تأثیر بگذارد؟”
پاسخ، پیوندهای ورودی است که به آن ها بک لینک نیز گفته می شود. تعداد افرادی که به شما لینک می شوند و “اقتدار” نسبی آن افراد ، بر میزان رتبه بندی شما و همچنین برای کلمات کلیدی مورد علاقه شما نیز تأثیر می گذارد. با ایجاد ارتباط با افراد دیگر، نوشتن پست های مهمان در این وب سایت ها (و پیوند دوباره به وب سایت خود) می توانید بک لینک هایی را که برای انتقال وب سایت خود به همه SERP (صفحات نتایج موتور جستجو ) مناسب، نیاز دارید کسب کنید.
سئو فنی
این نوع سئو بر روی باطن وب سایت شما و نحوه کدگذاری صفحات شما متمرکز است. فشرده سازی تصاویر، داده های ساخت یافته و بهینه سازی فایل CSS ، همه از اشکال SEO فنی است که می تواند سرعت بارگذاری وب سایت شما را افزایش دهد. یک فاکتور مهم رتبه بندی در نظر موتورهای جستجو مانند Google

انواع دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی محتوا
این اصطلاح به معنای ایجاد و ترویج دارایی های محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک و افزایش مشتریان است. کانال هایی که می توانند در استراتژی بازاریابی محتوای شما نقش داشته باشند عبارتند از:
- پست های وبلاگ
- کتاب های الکترونیکی
- اینفوگرافی ها
۱- پست های وبلاگ
نوشتن و انتشار مقالات در accompany blog به شما کمک می کند تخصص صنعت خود را ایجاد کرده و ترافیک جستجوی ارگانیک را برای کسب و کار خود ایجاد کنید. در نهایت این به شما فرصت بیشتری می دهد تا بازدیدکنندگان وب سایت را به تیم های فروش خود تبدیل کنید.

انواع دیجیتال مارکتینگ
۲- کتاب های الکترونیکی
کتاب های الکترونیکی و محتوای آموزشی به بیشتر بازدید کنندگان وب سایت شما کمک می کند. همچنین به شما این امکان را می دهد محتوا را برای اطلاعات مخاطب مبادله کنید و برای شرکت خود سرنخ ایجاد کنید.
۳- اینفوگرافی ها
گاهی اوقات، خوانندگان می خواهند شما نشان دهید(تصویری ارائه دهید)، نه اینکه متن بنویسید. اینفوگرافیک نوعی محتوای بصری است که به بازدیدکنندگان وب سایت کمک می کند مفهومی را که می خواهید به آن ها انتقال دهید به راحتی متوجه شوند.
بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
این روش باعث افزایش نام تجاری و محتوای شما در کانال های رسانه های اجتماعی می شود. آگاهی از برند را افزایش داده و باعث ایجاد ترافیک و ایجاد هدایت برای تجارت شما شود. کانال هایی که می توانید در بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنید شامل موارد زیر است:
- فیس بوک.
- توییتر
- اینستاگرام
پرداخت با هر کلیک (PPC )
PPC روشی برای هدایت ترافیک به وب سایت شما با پرداخت هزینه ای است که هر بار روی تبلیغ شما کلیک می شود. یکی از رایج ترین انواع آن PPC Google Ads است.
تبلیغات پولی در فیس بوک
در اینجا، کاربران می توانند برای سفارشی کردن یک ویدیو ، پست تصویری یا نمایش اسلایدی که فیس بوک به فیدهای خبری افرادی که با مخاطبان کسب و کار شما مطابقت دارند، اقدام کنند.
کمپین های تبلیغات توییتر
در اینجا ، کاربران می توانند برای قرار دادن مجموعه ای از پست ها یا نشان های پروفایل به اخبار خبری مخاطبان خاص مراجعه کنند. همه ی این امور برای دستیابی به یک هدف خاص برای کسب و کار شما است. این هدف می تواند ترافیک وب سایت ، دنبال کنندگان بیشتر توییتر ، تعامل با توییت یا حتی بارگیری برنامه باشد.
پیام های اسپانسر شده در LinkedIn
در اینجا ، کاربران می توانند با توجه به صنعت و پیشینه خود، هزینه ارسال کنند تا مستقیماً به کاربران خاص LinkedIn پیام ارسال کنند.
بازاریابی وابسته
این نوعی تبلیغات مبتنی بر عملکرد است که در آن برای دریافت محصولات یا خدمات شخص دیگری در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید. کانال های بازاریابی وابسته شامل:
- میزبانی تبلیغات ویدیویی از طریق YouTube Partner Program.
- ارسال پیوندهای وابسته از حساب های رسانه های اجتماعی خود.
- تبلیغات بومی
تبلیغات بومی
به تبلیغاتی اطلاق می شود که در درجه ی اول هدایت محتوا باشد و در کنار سایر مطالب غیرپرداختی در یک پلتفرم نمایش داده شود. پست های مورد حمایت] (BuzzFeed) یک شرکت رسانه ای اینترنتی ، خبری و سرگرمی آمریکایی با تمرکز بر رسانه های دیجیتال است.[ BuzzFeed در سال 2006 توسط« Jonah Peretti »و «John S. Johnson III »تاسیس شد ، تا روی پیگیری محتوای ویروسی تمرکز کند. بسیاری از مردم، تبلیغات در شبکه های اجتماعی را نیز “بومی” می دانند. به عنوان مثال تبلیغات فیس بوک و تبلیغات اینستاگرام.
اتوماسیون بازاریابی
اتوماسیون بازاریابی به نرم افزاری گفته می شود که در خدمت خودکار سازی عملیات اساسی بازاریابی شما باشد. بسیاری از بخش های بازاریابی می توانند کارهای تکراری را که به صورت دستی انجام می دهند خودکار کنند ، مانند:
- خبرنامه های ایمیل
- زما بندی ارسال شبکه های اجتماعی
- ردیابی و گزارش کمپین
- بازاریابی ایمیل
۱- خبرنامه های ایمیل
اتوماسیون ایمیل فقط به شما این امکان را نمی دهد که به طور خودکار برای مشترکین خود ایمیل ارسال کنید بلکه می تواند به شما کمک کند تا در صورت لزوم لیست مخاطبین خود را گسترش دهید ، بنابراین خبرنامه های شما فقط به سراغ افرادی می روند که می خواهند آنها را در صندوق ورودی خود ببینند.
۲- زمان بندی ارسال شبکه های اجتماعی
اگر می خواهید حضور سازمان خود را در یک شبکه اجتماعی افزایش دهید، باید مرتباً پست ارسال کنید. این باعث می شود ارسال دستی فرآیند کمی غیرقابل کنترل باشد. ابزارهای برنامه ریزی شبکه های اجتماعی محتوای شما را به سمت کانال های رسانه اجتماعی سوق می دهند ، بنابراین می توانید زمان بیشتری را با تمرکز بر استراتژی محتوا صرف کنید.
۳- ردیابی و گزارش کمپین
کمپین های بازاریابی می توانند شامل تعداد زیادی از افراد مختلف، ایمیل، محتوا، صفحات وب، تماس تلفنی و موارد دیگر باشند. اتوماسیون بازاریابی می تواند به شما کمک کند هر کاری را که انجام می دهید با کمپینی که ارائه می دهید مرتب کنید و سپس عملکرد آن کمپین را براساس پیشرفتی که همه این مولفه ها را در طول زمان به دست می آورند ردیابی کنید.
بازاریابی ایمیلی
شرکت ها از بازاریابی ایمیلی به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده می کنند. ایمیل معمولاً برای تبلیغ محتوا ، تخفیف و رویدادها و همچنین جهت دادن افراد به سمت وب سایت مشاغل استفاده می شود. انواع ایمیل هایی که ممکن است در یک کمپین بازاریابی ایمیل ارسال کنید شامل موارد زیر است:
- خبرنامه های اشتراک وبلاگ
- روابط عمومی آنلاین
- ارتباط خبرنگاران از طریق شبکه های اجتماعی
- جلب نظرهای آنلاین درباره شرکت
- درگیر کردن نظرات در وب سایت یا وبلاگ شخصی
۱- خبرنامه های اشتراک وبلاگ
خبرنامه های اشتراک وبلاگ که در قالب ایمیل می توانید ارسال کنید به شرح زیر است:
- ایمیل های پیگیری شده برای بازدیدکنندگان وب سایت که چیزی را بارگیری می کنند.
- ایمیل های استقبال مشتری.
- تبلیغات تعطیلات به کاربران وفادار شرکت.
۲- روابط عمومی آنلاین
روابط عمومی آنلاین عملی است که می توانید با استفاده از نشریات دیجیتال ، وبلاگ ها و سایر وب سایت های مبتنی بر محتوا ، از پوشش آنلاین کسب شده برخوردار شوید. این تقریباً شبیه روابط عمومی سنتی است اما در فضای آنلاین است.
۳- ارتباط خبرنگاران از طریق شبکه های اجتماعی
به عنوان مثال گفتگو با خبرنگاران در توییتر یک روش عالی برای ایجاد ارتباط با مطبوعات است که فرصت های رسانه ای کسب شده برای شرکت شما را ایجاد می کند.
۴- جلب نظرهای آنلاین درباره شرکت شما
وقتی کسی شرکت شما را بصورت آنلاین بررسی می کند، چه این بررسی خوب باشد یا بد ، ممکن است غریزه شما این باشد که به آن دست نزنید. برعکس، جذابیت بررسی های شرکت به شما کمک می کند تا برند خود را انسانی کرده و پیام های قدرتمندی را که از اعتبار شما محافظت می کند، ارائه دهید.
۵- درگیر کردن نظرات در وب سایت یا وبلاگ شخصی
مشابه روشی که می توانید به نظرات شرکت خود پاسخ دهید، پاسخ دادن به افرادی که محتوای شما را می خوانند بهترین راه برای تولید مکالمه مولد در صنعت شماست.
بازاریابی ورودی
یک استراتژی بازاریابی ورودی میتواند تعدادی کانال مختلف و انواع محتوا را برای جذب چشم انداز و مشتریان به وب سایت شما در بر داشته باشد. شما می توانید از هر تاکتیک بازاریابی دیجیتال که در قبل ذکر شده است، در طول یک استراتژی بازاریابی ورودی ، برای ایجاد یک تجربه که با مشتری کار می کند استفاده کنید. در اینجا چند نمونه کلاسیک از بازاریابی ورودی و بازاریابی سنتی وجود دارد که به آن می پردازیم:
- وبلاگ نویسی در مقابل تبلیغات پاپ آپ
- بازاریابی ویدیویی در مقابل تبلیغات تجاری
- لیست های تماس را با ایمیل ارسال کنید. ایمیل هرزنامه
با استفاده از محتوای حمایت شده ، شما به عنوان یک برند به یک شرکت یا نهاد دیگر پول پرداخت می کنید تا محتوایی را ارائه دهد که به نوعی درباره برند یا خدمات شما بحث کند.
وظایف یک بازاریاب دیجیتال چیست؟
بازاریابان دیجیتال مسئولیت هدایت آگاهی از برند تجاری را از طریق همه ی کانال های دیجیتالی – چه رایگان و چه پولی – در اختیار دارند. این کانال ها شامل شبکه های اجتماعی ، وب سایت خود شرکت ، رتبه بندی موتورهای جستجو ، ایمیل ، تبلیغات نمایشی و وبلاگ این شرکت است.
بازاریاب دیجیتال معمولاً بر روی یک شاخص کلیدی عملکرد (KPI=Key Performance Indicator) (شاخص کلیدی عملکرد ) متفاوت برای هر کانال تمرکز می کند تا بتواند عملکرد شرکت را به درستی در هر یک اندازه گیری کند.
به عنوان مثال یک بازاریاب دیجیتال که مسئول سئو است ، “ترافیک ارگانیک” وب سایت خود را اندازه گیری می کند. از این میزان بازدیدکنندگان وب سایت است که از طریق جستجوی صفحه ای از گوگل، وب سایت کسب و کار را پیدا می کنند. بازاریابی دیجیتال امروزه در بسیاری از نقش های بازاریابی انجام می شود. در شرکت های کوچک ، یک متخصص ممکن است همزمان مالک بسیاری از تاکتیک های بازاریابی دیجیتال باشد. در شرکت های بزرگتر ، این تاکتیک ها متخصصان متعددی دارند که هر یک فقط روی یک یا دو کانال دیجیتالی برند تمرکز می کنند. در اینجا چند نمونه از این متخصصان آورده شده است:
- مدیر سئو
- متخصص بازاریابی محتوا
- مدیر رسانه های اجتماعی
- هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی
۱- مدیر سئو
KPI اصلی: ترافیک ارگانیک به طور خلاصه ، مدیران SEO کسب و کار را در Google رتبه بندی می کنند، با استفاده از روش های مختلف برای بهینه سازی موتور جستجو. این شخص ممکن است مستقیماً با سازندگان محتوا کار کند تا اطمینان حاصل پیدا کند که محتوای تولید شده آنها در Google به خوبی کار می کند، حتی اگر شرکت این محتوا را در شبکه های اجتماعی نیز ارسال کند.
۲- متخصص بازاریابی محتوا
KPI اصلی: زمان حضور در صفحه، بازدید کلی وبلاگ ، مشترکان کانال YouTube متخصصان بازاریابی محتوا سازندگان محتوای دیجیتال هستند. آن ها مرتباً تقویم وبلاگ نویسی شرکت را ردیابی می کنند و یک استراتژی محتوایی ارائه می دهند که شامل ویدیو نیز باشد. این متخصصان غالباً با افراد دیگر نیز در بخش های دیگر کار می کنند تا اطمینان حاصل کنند که محصولات و کمپین های راه اندازی شده با محتوای تبلیغاتی در هر کانال دیجیتال پشتیبانی می شود.
۳- مدیر رسانه های اجتماعی
KPI اصلی: دنبال کردن ، برداشت ، اشتراک گذاری بیش از هر چیز ، مدیران شبکه های اجتماعی برای ارسال مطالب مکتوب و تصویری شرکت ، یک برنامه زمان بندی ارسال
می کنند. این کارمند همچنین ممکن است با متخصص بازاریابی محتوا نیز به جهت هماهنگی بیشتر همکاری کند.
۴- هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی
KPI اصلی: نرخ باز کردن ایمیل ، نرخ کلیک کمپین ، نرخ تولید و تبدیل هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی به انتخاب و مدیریت نرم افزاری کمک می کند که به کل تیم بازاریابی اجازه می دهد رفتار مشتریان خود را درک کرده و رشد تجارت خود را بسنجند.
بازاریابی ورودی در مقابل بازاریابی دیجیتال
بازاریابی ورودی شامل ارائه راه حلها و فرصتهایی است که تأثیر مثبتی بر مردم و مشاغل شما دارد. در ظاهر ، این دو شبیه به نظر می رسند: هر دو در درجه اول بصورت آنلاین اتفاق می افتد و هر دو بر روی ایجاد محتوای دیجیتال برای مصرف مردم تمرکز دارند. پس چه تفاوتی دارد؟
اصطلاح “بازاریابی دیجیتال” بین تاکتیک های فشار و کشش بازاریابی (یا آنچه اکنون ممکن است از آن به عنوان روش های “ورودی” و “خروجی” نام ببریم) است. هر دو هنوز هم می توانند زیر چتر بازاریابی دیجیتال قرار بگیرند. تاکتیک های خروجی دیجیتال با هدف قرار دادن یک پیام بازاریابی مستقیماً در مقابل تعداد بیشتری از افراد در فضای آنلاین
وجود دارد، صرف نظر از این که این موضوع مرتبط باشد یا مورد استقبال قرار گیرد. از طرف دیگر ، بازاریاب هایی که از تاکتیک های ورودی دیجیتال استفاده می کنند از محتوای آنلاین برای جذب مشتریان هدف خود به وب سایت های خود با تهیه دارایی های مفید استفاده می کنند. یکی از ساده ترین و در عین حال قدرتمندترین دارایی های بازاریابی دیجیتال ورودی ، وبلاگ است که به وب سایت شما اجازه می دهد از شرایطی که مشتریان ایده آل شما در جستجوی آن هستند استفاده کند.
در نهایت ، بازاریابی ورودی روشی است که با استفاده از دارایی های بازاریابی دیجیتال مشتری های آنلاین را جذب می کند. از طرف دیگر ، بازاریابی دیجیتال صرفاً یک چتر برای توصیف تاکتیک های بازاریابی آنلاین از هر نوع ، صرف نظر از اینکه آن ها ورودی یا خروجی محسوب می شوند است.
آیا بازاریابی دیجیتال برای همه مشاغل مفید است؟
بازاریابی دیجیتال می تواند برای هر شغلی در هر صنعتی مفید باشد. صرف نظر از آنچه شرکت شما می فروشد ، بازاریابی دیجیتال هنوز شامل ساختن شخصیت های خریدار برای شناسایی نیازهای مخاطبان شما و ایجاد محتوای آنلاین با ارزش است.