۱. خلاصه اجرایی:
به طور خلاصه به خواننده می گوید که شرکت شما چیست و چرا موفق خواهد بود. این برنامه، ماموریت محصول (خدمت) و اطلاعات اصلی درباره تیم رهبری شرکت ، کارمندان و موقعیت مکانی را در بر خواهد داشت. همچنین اطلاعات مالی و سطح رشد شرکت در این بخش درج خواهد شد.
۲. توضیحات شرکت:
این قسمت شامل اطلاعات دقیق درباره شرکت شماست. در مورد مشکلاتی که پیش رو دارید. دلایل خاص بودن شما ،مصرف کنندگان شما ، مزایای رقابتی که موفقیت شما را در تجارت رقم خواهد زد.
۳. تحلیل بازار:
در این قسمت درک شما از چشم انداز صنعت و بازار هدف نشان داده می شود . این بخش شامل برداشت شما از تحقیقات رقابتی که انجام داده اید و نقاط ضعف و قوت شغلتان می باشد.
باید در این قسمت به دنبال روند ها و موضوعات مهم باشید!!!
رقبای موفق چه میکنند؟
آیا می توانید این کار را بهتر از رقبایتان انجام دهید؟
۴. سازمان و مدیریت:
به خواننده خود باید چگونگی به وجود آمدن شرکت در ابتدا را بگویید . چه کسی آن را اداره می کند؟ ساختار حقوقی تجارت خود و اینکه قصد دارید چه نوع سازمانی را بنا کنید توضیح دهید.
باید از نمودار سازمانی استفاده کنید تا مشخص شود که هر کس در شرکت شما مسئول چه کاری است. باید نشان دهید که چگونه تجربه شما می تواند موفقیت شرکت را رقم بزنند. از رزومه کاری خود و اعضای اصلی تیم در این قسمت استفاده کنید.
۵.خدمت یا محصول مورد نظر:
آنچه که می فروشید یا خدمتی که ارائه می کنید را توصیف کنید. توضیح دهید چگونه منافع مشتریان را برآورده خواهید کرد؟
چرخه عمر محصول شما چگونه است؟
برنامههای خود را برای مالکیت معنوی و انجام تحقیق و توسعه برای خدمت یا محصول خود با جزئیات توضیح دهید.
۶. بازاریابی و فروش:
هیچ روش از پیش آماده شده ای برای پیدا کردن استراتژی مناسب بازاریابی شما وجود ندارد . شما باید متناسب با نیاز های منحصر به فرد خود استراتژی خود را تکامل دهید . استراتژی بازاریابی و فروش شما با توجه به نیازهای شما تغییرخواهد کرد.
هدف در این بخش توصیف نحوه جذب و حفظ مشتریان است.
شما در این بخش بیزینس پلن توضیح می دهید که چگونه واقعاً یک فروش اتفاق میافتد.
حتماً باید این بخش به صورت کامل توصیف شود زیرا برای قسمت برآورد درآمد و هزینه که در ادامه می آید بسیار مهم می باشد.
۷. درخواست بودجه:
هدف شما در این قسمت این است که بیان کنید در ۵ سال آینده به چه میزان بودجه نیاز خواهید داشت و در چه جهتی از آن استفاده خواهید کرد. توضیح مفصل در مورد نحوه استفاده از بودجه ارائه دهید . مشخص کنید که برای کدام یک از موارد زیر از آن استفاده خواهید کرد:
خرید تجهیزات و مواد لازم
پرداخت حقوق
پوشاندن بخشی از هزینه های خاص خود
۸.پیش بینی های مالی:
درخواست بودجه خود را با پیشبینیهای مالی تکمیل کنید . هدف شما متقاعد کردن سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در تجارت شما و نشان دادن موفقیت مالی آن است.
باید میزان وثیقه های خود را که برای وام گرفتن در حال حاضر دارید مشخص کنید . چشم انداز مالی پنج سال آینده خود را ارائه کنید . صورتهای درآمد پیش بینی شده ،ترازنامه، صورت جریان وجوه و بودجه ی پرداخت هزینه ها را برآورد کنید. شما همچنین باید برای سال اول دقیقتر باشید و از پیش بینی های ماهانه و سه ماهه استفاده کنید.
پیش بینی های خود را باید به روشنی توضیح دهید و آنها را با درخواستهای بودجه مطابقت دهید. بهتر است در این قسمت از نمودارها برای جریان مالی تجارت خود استفاده کنید.
۹. ضمیمه:
در ضمینه باید اسناد پشتیبان و سایر مطالب مانند: تاریخ اعتبار ،رزومه، تصاویر مربوط به محصول، نامه های مرجع ،مجوزها، ثبت اختراعات ،اسناد حقوقی و سایر سند ها ، قرار گیرد.