با توجه به نیاز جوامع امروزی نسبت به اینترنت نیاز به داشتن سواد کافی در این زمینه احساس می شود. شرکت های نو پا برای فعالیت در بستر اینترنت نیاز به بهر بردن از بازاریابی اینترنتی دارند. برای راه اندازی یک دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) بسیار قوی اصول زیر را باید بدانید. اما به یک نکته حتما دقت داشته باشید بدون استراتژی و plan وارد هیچ کاری نشوید. ابتدا اطلاعات لازم در زمینه ای که مد نظرتان است را بدست آورید، مطالعه کنید ، یاد بگیرید ، استراتژی طراحی کنید ، نقشه بکشید و بعد وارد بازار کار شوید.

در بحث دیجیتال مارکتینگ در گام اول باید بدانیم دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی چیست؟)

با توجه به نیاز جامعه ی امروزی نسبت به اینترنت و فناوری و حضور فعال شمار زیادی از افراد جامعه در فضای مجازی نیاز است، تا برای راه اندازی یک دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) بسیار قوی اصول زیر را درباره ی دیجیتال مارکتینگ بدانید. اما به یک نکته حتما دقت داشته باشید بدون استراتژی و plan  وارد هیچ کاری نشوید. در بحث دیجیتال مارکتینگ در گام اول باید بدانیم دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) چیست؟

 

دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) چیست؟

دیجیتال مارکتینگ عبارت است از  تمامی کارها و فعالیت هایی که یک بازاریاب جهت خرید و فروش و معرفی محصول و … از طریق ابزارهای دیجیتال ( اینترنت ، سایت ، ایمیل ، پیامک ، نرم افزارهای ارتباط جمعی (رسانه های اجتماعی ) پرطرفدار مانند {اینستاگرام، تلگرام، واتساپ ، لینکدین ، توئیتر ، فیسبوک ، یوتیوب و …}) انجام می دهد.

 

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ

 

اما چرا دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی)؟

در قرن بیست و یکم فعالیت تعداد زیادی از مردم در سراسر جهان با استفاده از اینترنت ، موبایل و وسایلی که در حوزه فناوری است صورت می گیرد. راحت و ساده به نظر می آید با زدن چند دکمه بر روی گوشی موبایل شما می توانید محصول مورد نظر خود را در مدت زمان کم و با قیمتی مناسب خریداری نمایید. اطلاع از یک سری اصول در دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) به شما کمک می کند تا در زمینه های مختلف از جمله رضایت مخاطب از عملکرد شما ، برند شدن شما در حوزه کسب و کارتان و … را تجربه کنید.

انواع دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی)

  1. بازاریابی وب سایت
  2. بازاریابی ایمیل
  3. بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
  4. بازاریابی محتوا
دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی وبسایت

نوع اول دیجیتال مارکتینگ ، بازاریابی وبسایت می باشد، به مجموعه فعالیت هایی که جهت ارتقاء کیفیت یک سایت به منظور جذب مخاطب صورت می گیرد بازاریابی وب سایت می گویند. وب سایت شما بهترین ابزار برای بازاریابی و برندسازی کسب و کارتان است. شما می توانید با تولید محتوای مناسب شمار زیادی از مخاطبین را جذب کنید. روزانه افراد زیادی هستند که با اینترنت سر و کار دارند و شما یک فرصت عالی در اختیار دارید تا با دو ابزار یعنی تولید محتوای مناسب ( که در مطالب پایین تر حتما درباره اش صحبت می کنیم) و سئو ، وبسایت شما را در معرض بازدید کنندگان قرار می دهد. در این قسمت بحث سئو سایت نیز مطرح شده که یکی از نکات بسیار مهم در زمینه کاری شما محسوب می شود و حتما باید در این زمینه فعالیت چشمگیری داشته باشید.

اما سئو سایت و یا همان بهینه سازی موتور جستجو search engine optimiazation (seo)  چیست؟

به روش ها و اصولی که باعث بیشتر دیده شدن سایت می شود سئو سایت گفته می شود. به هر میزانی که ارتباط بین نوشته های یک سایت ( محتوایی که در سایت شما می باشد تا مخاطبین آن را مشاهده کنند) بهتر انجام شده باشد سئو سایت شما بیشتر است و هر قدر که سئو سایت بهتر باشد رتبه ی سایت شما در گوگل بالا تر می رود و این در جذب مخاطب بسیار مهم است. به این نکته باید توجه داشته باشید که سایت های پرطرفدار در بحث سئو رقابت شدیدی با یکدیگر دارند. محتوای مناسب و سئو سایت مکمل یکدیگر هستند ، هرقدر سایت شما از محتوای مناسبی برخوردار و ارتباط بین نوشته های شما قوی باشد رتبه ی سایت شما در گوگل بهتر می شود، پس حتما روی محتوایی که در سایتتان قرار می دهید دقت و وقت کافی بگذارید.

نکته ی بسیار مهم : موتور جستجو گر گوگل در مقابل کپی کردن حساس است و تحت هیچ شرایطی محتوای سایت های دیگر را در سایتتان کپی نکنید چون در این صورت رتبه ی سایت شما در گوگل پایین می آید.

 

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ

 

 

بازاریابی ایمیل

نوع دوم از دیجیتال مارکتینگ ( بازاریابی اینترنتی) بازاریابی ایمیل است که شما از طریق ایمیل با ارسال یک پیام به منظور برقراری ارتباط با مخاطب ، افزایش فروش ، دیده شدن و …. به کار می گیرید. بازاریابی ایمیل یک بازاریابی مستقیم است که با هدف قرار دادن گروهی از مردم استفاده می شود. ( این نوع بازاریابی در گذشته کاربرد بیشتری داشته است.)

دو نوع بازاریابی ایمیل داریم:

نوع اول: خبرنامه های ایمیلی

نوع دوم: ایمیل های معاملاتی

ارسال پیام های تبلیغاتی ، پیام های مربوط به بروز رسانی و شارژ محصول، ارسال اطلاعیه ها و اخبار مهم در زمینه کسب و کارتان از طریق  خبرنامه های ایمیل صورت می گیرد که یک ارتباط یک طرفه است و شما برای مخاطب ارسال می کنید. ارسال فاکتور، صورت حساب ها، تایید سفارش ها و … از طریق ایمیل های معاملاتی صورت می گیرد.

بازاریابی رسانه های اجتماعی

نوع سوم از دیجیتال مارکتینگ ( بازاریاب اینترنتی) بازاریابی رسانه های اجتماعی است که یکی از بهترین روش ها برای برند سازی کسب و کارتان می باشد. بازاریابی رسانه های اجتماعی یا  SMM به این صورت است که شما محتوای مد نظرتان را از طریق رسانه های اجتماعی با هدف جذب مخاطب به اشتراک می گذارید. رسانه های اجتماعی پرطرفدار شامل: فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام، لینکدین، تلگرام، یوتیوب و … است. بازاریابی در رسانه های اجتماعی می تواند شما را برای رسیدن به اهدافتان چند گام جلو بیاندازد، مانند: افزایش بازدید سایت، افزایش فروش (حتی به تعداد کم)، اطلاع بیشتر مخاطب از برند و حوزه ی کسب و کار شما، بهبود برقراری ارتباط تجاری با مخاطب، برند شدن کسب و کار و … به هر میزانی که فعالیت شما در رسانه های اجتماعی جذاب و هدفمند باشد، باعث جذب بیشتر مخاطب می شود.

بازاریابی محتوا

نوع چهارم از دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) بازاریابی محتوا است که شامل تولید محتوا می باشد. تولید محتوای مناسب برای سایت، پیج اینستاگرام و … بسیار اهمیت دارد.

تولید محتوا به چند بخش تقسیم می شود:

تولید محتوای صوتی

تولید محتوای اینفوگرافی (شامل یک تصویریا ویدئو است)

تولید محتوای متنی

 

در بحث تولید محتوا حتما دقت داشته باشید که پست های سایت ، نوشتن مقاله مناسب مرتبط با حوزه ی کسب و کار و اتنشار آن در وبسایت و رسانه های اجتماعی این امکان را به شما می دهد تا مهارت و تخصصی که در آن زمینه فعالیت دارید را نشان دهید و مخاطبین و بازدید کنندگان سایت نیز شما را بهتر بشناسند.

 

تولید محتوای صوتی

تولید محتوای صوتی در دیجیتال مارکتینگ شامل یک پادکست یا ویس صوتی می باشد. برای تولید محتوای صوتی مناسب باید در کیفیت صدا دقت کافی را داشته باشید. صدا فضای منحصر به فردی را برای مخاطب فراهم می کند تا بتواند به راحتی با شما ارتباط برقرار کند و برخلاف متن و فیلم همیشه و در هر موقعیتی دسترسی به آن آسان است. برای خواندن یک متن باید تمرکز و دقت کافی داشته باشید، تماشای یک فیلم یا ویدئو کوتاه نیز نیازمند تمرکز است اما کمی کمتر، ولی صدا برخلاف دو مورد قبلی همزمان با چندین کار نیز باز هم کارآیی خود را دارد. شما می توانید به هنگام پیاده روی در باشگاه، هنگام انجام کارهای خانه و … به راحتی ویس (صدا) را گوش دهید. امروزه افراد زیادی هستند که به دلیل مشغله ی کاری زمان مناسبی برای مطالعه یک متن یا تماشای یک فیلم اختصاص نمی دهند. شما با استراتژی محتوای صوتی این امکان را به مخاطب خود می دهید تا او شما را در برنامه های روزانه ی خود جای دهد و با فعالیت هایی که در زمینه ی کسب و کارتان انجام می دهید بیشتر آشنا شود.

 

تولید محتوای صوتی

تولید محتوای صوتی

 

تولید محتوا اینفوگرافی Infographic ( نمایش اطلاعات در قالب تصویر یا ویدئو)

باید در تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ تنوع را رعایت کنید و نیازی نیست که برای هر قسمت توضیحات طولانی و کسل کننده داشته باشید گاهی نیز نیاز است مقصود خود را در قالـب یک تصویر یا ویدئو به مخاطب برسانید. مخـاطب این تنـوع در محـتوا را می پـسندد و از شـما می خواهد در بعضی مواقع فقط نمایش دهید. در تولید محتوای اینفوگرافی حتما به این نکته دقت داشته باشید ویدئو و یا تصویری که به اشتراک می گذارید دارای کیفیت مناسبی باشد زیرا جذب مخاطب را راحت تر می کند. قرار دادن کتاب های الکترونیکی نیز مورد دیگری در بحث تولید محتوا است که شما می توانید برای آموزش بیشتر مخاطبان وب سایت شما ،  از کتاب های الکترونیکی و مطالب آموزشی دیگری متناسب با حوزه ی کسب و کارتان استفاده نمایید.

 

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ

 

تولید محتوای متنی

در دیجیتال مارکتینگ بزرگ ترین خطا در لحن محتوا است که برای شروع بیایید یک بازی ساده انجام دهیم. یک آهنگ خاص در ذهنتان انتخاب کنید که ریتمش در ذهنتان هست، بعد از انتخاب آهنگ، برای یکی از نزدیکانتان (کسی که در همان لحظه نزدیک شما نشسته یا ایستاده) با دست خود روی میز ضرب بگیرید و از آن شخص بخواهید، حدس بزند که شما چه آهنگی را روی میز ضرب گرفته اید؟ این کار را با چند آهنگ دیگر و در حد توان با چند شخص دیگر امتحان کنید. این بازی یکی از آزمایشات جالب قرن بیست و یکم بود که با بیش از صد شخص ضرب زننده روی میز به همراه کلی مخاطب صورت گرفت و از مخاطبین خواسته شد که آهنگ های درست را حدس بزنند. در این آزمایش دو اتقاق جالب صورت گرفت ، اولین اتفاق: فقط سه درصد از مخاطبین آهنگ ها را درست حدس زدند! دومین اتقاق: بالای نود درصد از ضرب زننده ها اذعان داشتند که ریتم را درست روی میز زده اند. اختلاف فاحش بین خالق و مخاطب، بزرگ ترین خطایی است که می تواند در خلق محتوا صورت بگیرد. اما این اختلاف از کجا می آید؟ شما وقتی به عنوان خالق، متنی را می نویسید ممکن است متن تان بازتابی از ذهن شما باشد. این ریتم را فقط خود شما متوجه می شوید نه مخاطب! اگر لحن نوشته شما همین گونه منتشر شود، احتمال کمی دارد که مخاطب، منظور شما را به درستی درک کند.

 

تولید محتوای متنی

تولید محتوای متنی

 

اما راه حل چیست؟

در زمینه دیجیتال مارکتینگ همیشه بعد از نوشتن متن خود ، فرار کنید. فرار به این معنی که چند دقیقه حواس خود را از متن دور کنید (با گوشی بازی کنید، با تلفن صحبت کنید و…) سپس برگردید و خود را جای مخاطب قرار دهید ؛ آیا می توانید منظور نوشته را متوجه شوید؟ اگر متوجه نشدید وقت ویرایش لحن و ریتم متن است (طوری که مخاطب آن را درک کند) 2 کتاب در زمینه درست نویسی به شما پیشنهاد می کنم.

  • شیوه نگارش در رسانه ها اثر دکتر احمد توکلی

موضوعات پرداخته شده در کتاب شامل:

  • اصول اولیه
  • ساده نویسی
  • رعایت زبان معیار
  • رعایت نکات دستوری
  • رعایت اصول نشانه گذاری
  • رعایت اصول عدد نویسی
  • بهتر بنویسیم اثر رضا بابایی

گزیده ی کتاب به شرح زیر می باشد:

تجربه ی نویسندگی از دو راه به وجود می آید: خواندن و نوشتن ، هرچند کوتاه و ساده ، تجربه ای است نو ، و گامی است رو به جلو.

 

نکاتی درباره انتخاب آژانس بازاریابی دیجیتال مارکتینگ

قبل از شروع جستجوی آژانس بازاریابی دیجیتال ، باید ارزیابی کسب و کار خود را انجام دهید تا دقیقاً آنچه را که می خواهید انجام دهید تعیین کنید. هنگامی که اهداف خود را تعیین می کنید ، می دانید برای دستیابی به اهداف خود ، چه خدمات دیجیتال مارکتینگی مورد نیاز است و انتخاب آژانس دیجیتال تعاملی را کمی ساده تر می کند. آژانس های بازاریابی دیجیتال می توانند از شرکت های بزرگ خدمات کامل که هر کاری را انجام می دهند گرفته تا شرکت های کوچک که فقط در یک زمینه تخصص دارند را شامل می شوند. در اینجا چند نکته برای انتخاب آژانس بازاریابی دیجیتال آورده شده است:

به وب سایت آژانس های مورد نظر خود نگاه کنید: اگر یک آژانس قصد دارد بازاریابی دیجیتالی یا همان دیجیتال مارکتینگ شما را اداره کند ، آنها نیز باید در نمایندگی خود کار خوبی را انجام داده باشند. یک آژانس باید بتواند تعدادی مطالعه موردی را برای شما فراهم کند تا کارهای واقعی که آنها برای سایر مشتری ها انجام داده اند را ببیند. آنها این فرصت را به شما می دهند که کیفیت کار آژانس و نوع راه حل هایی را که برای مشکلات بازاریابی در زندگی واقعی ایجاد کرده اند ، ببینید و منابع را بررسی کنید: از آژانس یک لیست مشتری بخواهید که بتوانید با مشتریان قبلی صحبت کنید و ببینید چه نوع تجربیاتی داشته اند. همچنین به جستجوی مشتریان در سایت هایی مانند yahoo , Google بپردازید. رسانه های اجتماعی مانند LinkedIn و Facebook نیز مکان های خوبی برای دیدن آنچه مردم در مورد کاری که یک آژانس برای آنها انجام داده است فکر می کنند، می باشند.

 

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ