استارت آپ
در راستای استارت آپ، راه اندازی کسب و کار جدید یک چیز است، اما رشد و گسترش هر چه سریعتر آن چالشی کاملا متفاوت است. اگر چه صبوری حسن بزرگی است اما الزاما بهترین مهارت برای کارآفرینان نیست. به جای آن بهتر است بر رشد سریع و موفقیت های بلند مدت تمرکز کنید. با یادگیری از افرادی که قبلا این مسیر را طی کرده اند و توجه به نکات و توصیه های متخصصان برجسته، می توانید شانس خود را برای موفقیت هر چه سریعتر در کسب و کار تان افزایش دهید. شرکت هایی که این مسیر را طی کرده اند: اجازه دهید قبل از آنکه به جزئیات نحوه سرعت بخشیدن به رشد استارتاپ بپردازیم، نخست نگاهی به برخی برندها، کارآفرینان و کسب و کارهای اخیر بیندازیم که با عملی کردن این نکات به موفقیت رسیدند.

استارت آپ
Airbnb
Airbnb اکنون با ارزشی بالغ بر 20 میلیارد دلار، نمادی برای موفقیت زود هنگام تلقی میشود. اگرچه بنیانگذاران Airbnb می دانستند که ایده های نابی دارند، اما روش معروف شدن را نمی دانستند. آنچه در ادامه انجام دادند روشی مبتکرانه و هوشمندانه بود. آنها روزنه ای در وب سایتCraigslist پیدا کردند و از آن به عنوان راهی برای جذب اجاره کنندگان و یافتن لیست آنها استفاده کردند. تنها همین حرکت کافی بود تا بتواند شروع موفقیت آمیزی را برای آنها رقم بزند. و استارت آپ را پیش ببرد، باقی ماجرا را می توانید حدس بزنید.
24 Hour Home Care
یک استارت آپ جدید؛ این شرکت، خدماتی را برای مراقبت و پرستاری در خانه توسط افراد واجد شرایط ارائه می دهد. نام آن در مجله فوربز و در فهرست 100 شرکت برتر آمریکا از حیث موفق ترین کسب و کارها و رتبه 371 ام از لحاظ درآمد، در مجله Inc 500، دیده می شود. آنها با تمرکز بر ارائه خدمات باکیفیت به مشتریان و مدل تجاری متفاوت، شاهد رشد چشمگیری در سالهای اخیر بوده اند. بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت در این خصوص می گوید: ” ما این افتخار را داشته ایم که از سوی مجله Inc، به عنوان یکی از سریعترین شرکتهای در حال رشد آمریکایی شناخته شویم. همچنین جوایزی از سوی مجله Forbes و شرکت خدماتی Ernst & Young دریافت کرده ایم که خود بیانگر رشد سریع شرکت ماست. ”
Zenefits
اگر بخواهید در خصوص رشد سریع استارت آپ ها بدانید، کافیست از Parker Conrad، مدیر عامل شرکت Zenefits بپرسید. او شرکت نرم افزاری و خدمات ابری تازه تاسیس خود را تنها با یک ایده شروع کرد و تنها در عرض چند ماه ارزش شرکت خود را به بالای 500 میلیون دلار و پرسنل آن را به بیش از 500 نفر رساند. Zenefits اکنون به سریعترین شرکت خدمات نرم افزاری SaaS تبدیل شده است.
نکاتی برای رشد سریع
چگونه می توانید از این سه مثال و سایر استارت آپ های موفق چیزی بیاموزید؟ بهترین کار، تمرکز بر نکات اثبات شده و ارزشمند زیر است. هزاران شرکت این اصول را پذیرفته و آنها را در کسب و کار خود عملی می کنند. درجه موفقیت آنها برای هر شرکتی متفاوت است.

کسب و کار جدید
1- ظرفیت خود را افزایش دهید: مشکل اکثر استارت آپ ها این است که آنها به سرعت ظرفیت لازم را به دست می آورند اما نمی توانند در سطح بالاتر از آن عملکرد خوبی داشته باشند. به عنوان مثال اگر یک فروشگاه مواد غذایی بتواند به اندازه ای پرسنل داشته باشد که 12 ساعت در روز باز بماند، افزایش درآمد 15 یا 20 درصدی کار دشواری است. ساده ترین راه آن است که ظرفیت خود را افزایش داده و کارمندان بیشتری را استخدام نماید تا بتواند 5 یا 6 ساعت بیشتر باز بماند. توجه داشته باشید که افزایش ظرفیت معمولا به سرمایه اضافی نیاز دارد. بنابراین گفتن آن، آسانتر از انجام دادن آن است. اما مسئله مهم، داشتن یک همچین طرز فکری است. برای افزایش ظرفیت، لازم است اجزاء بی فایده کسب و کار خود را شناسایی و حذف کنید، بودجه جدیدی به کارتان اختصاص دهید یا برنامه خود را تغییر دهید – همگی این موارد می توانند در رشد سریعتر کسب و کارتان مفید باشند.
2- از تکنولوژی حال حاضر استفاده کنید: همانند کاری که شرکت Airbnb در وب سایت Craigslist انجام داد، ارتقا خدمات یا محصولات خود با استفاده از تکنولوژی حال حاضر دیگری، می تواند به دیده شدن کسب و کار شما یا استارت آپ کمک کند. اگرچه این یک استراتژی بلند مدت نیست و مسلما شما نمی خواهید به منابع دیگری وابسته شوید، اما این روش به رشد استارت آپ های بسیاری در مراحل ابتدایی کارشان کمک کرده است.
3- بیش فروشی (Upsell) و فروش مکمل (Cross-Sell)
برای شرکت هایی که روابط دوستانه ای با مشتریان ثابت خود دارند، بیش فروشی و فروش مکمل راهکارهای مناسبی برای به حداکثر رساندن ارزش هر مشتری است. بزرگترین مزیت، آن است که شما نیازی به سرمایه گذاری اضافی برای تبلیغات و بازاریابی یا جذب مشتری ندارید. زیرا آنها در حال حاضر مشتری های شما هستند. تنها کافیست تا آنها را ترغیب به خرید بیشتر کنید. صادقانه بگویم، بهترین روش برای بیش فروشی و فروش مکمل آن است که به وضوح برای مشتری توضیح دهید که خرید بیشتر، چه مزیتی برای او خواهد داشت و با استفاده از اعتمادی که قبلا ایجاد کرده اید، اطمینان خاطر را به تدریج القا کنید.
4- دراستارت آپ جریان های جدید درآمدی اضافه کنید: پس از اینکه مدتی در شغل خود تجربه کسب کردید، درک بیشتری از مشتریان خود خواهید داشت و خواسته های آنها را بهتر می شناسید. این فرصتی تکرار نشدنی فراهم می آورد تا جریان های درآمدی بیشتری را به شغل خود اضافه کنید (این کار را یا می توانید از طریق محصولات و خدمات جدید و یا با استفاده از یک کسب و کار کاملا جدید ایجاد کنید) و رشد آن را با سرعت به سوی مراحل جدیدی آغاز کنید.
5- دراستارت آپ امتحان کنید. ارزیابی کنید. تحلیل کنید: از همه مهمتر، در هیچ زمینه ای نباید روش های آزمودن، ارزیابی و تحلیل را فراموش کنید. اکنون ما در دنیایی زندگی می کنیم که ابزار های تحلیلی، داده کاوی (کشف و شناسایی اطلاعات) و نرم افزارهای مخصوص آزمایش، بسیار پیشرفته و به وفور در دسترس است. اگر از این منابع استفاده نکنید فرصت شناسایی موانع، یافتن فرصت ها و ایجاد انگیزه برای پیشرفت را از دست می دهید. بر اجرا تمرکز کنید. اگرچه همه نکات فوق ارزشمند هستند، اما به خاطر داشته باشید شما باید به آنها از منظر شرکت، صنعت و فرهنگ سازمانی خود نگاه کنید. شرط موفقیت این نکات در اجرایی کردن آنهاست و شما نباید تصور کنید که وضعیت شخص دیگری با شرایط شما یکسان باشد. به نحوه اجرای این نکات در استارت آپ خود بیندیشید و خلاقانه به دنبال یافتن راههایی جهت رشد سریعتر کسب و کار خود باشید.